Utställning om Sara Lidman

I år är det 10 år sedan författaren och samhällsdebattören Sara Lidman gick ur tiden. Trots åren som gått är hon allt annat än bortglömd idag. På universitetsbiblioteket uppmärksammas Sara Lidman med utställningen Sara - alltid aktuell.

Sara Lidman

På Forskningsarkivet, Umeå universitetsbibliotek, finns Sara Lidmans stora personarkiv med bland annat brev, manuskript och foton som Sara skänkte till Umeå universitet 1998-2004. I en utställning i Studiesalen på Umeå universitetsbibliotek visas nu en del av detta unika material.
I höst är Sara Lidman aktuell på många sätt. Bland annat kommer hennes dagböcker för åren 1975-1985 att ges ut på Bonniers förlag. En audiovisuell utställning om Sara Lidman kommer att hållas på HUMlabX och Västerbottensteatern sätter upp en teaterföreställning om Sara Lidman och hennes liv.
Utställningen på Universitetsbiblioteket pågår fram till den 12 oktober.