Nyhetsarkiv 2014

Fler ordböcker och nytt utseende på Nationalencyklopedin (NE)

2014-12-12

Vad heter tomte på albanska, bosniska eller kroatiska? Det kan man ta reda på i Nationalencyklopedin.

NE har nu ordböcker på fler språk och ett nytt utseende.

WordFinder har nytt gränssnitt

2014-12-12

WordFinder, databasen med ordböcker, har ett nytt gränssnitt.

Unik självbiografi speglar Umeå för 200 år sedan

2014-11-18

Nu är det första bandet av fem av den mångsidige Umeåprästen Pehr Stenbergs levernesbeskrivning färdigt. Det är en unik självbiografi som speglar Umeå för 200 år sedan.

Nyheter i DiVA: Citeringar, Altmetrics och grafisk presentation av statistik

2014-10-31

Nyheter i gränssnitt för sökning och visning.

Utkast till nationella riktlinjer för öppen tillgång till vetenskaplig information

2014-10-15

Mellan den 10 och 22 oktober kan du läsa och lämna synpunkter på en preliminär version av Vetenskapsrådets förslag till nationella riktlinjer för öppen tillgång till vetenskapliga resultat och forskningsdata (open access).

Tillgång till 3000 tidningar med Pressreader

2014-09-30

Med tjänsten Pressreader kan du som student eller universitetsanställd få tillgång till över 3000 nyhetstidningar och magasin från 110 länder.

Matnyttiga måndagar på Studieverkstaden

2014-09-23

Nu presenteras programmet för de korta lunchföreläsningarna i serien Matnyttiga måndagar.
Lär dig mer om t.ex. referenshantering, studieteknik eller hur du läser en vetenskaplig artikel.

Utställning om Sara Lidman

2014-09-09

I år är det 10 år sedan författaren och samhällsdebattören Sara Lidman gick ur tiden. Trots åren som gått är hon allt annat än bortglömd idag. På universitetsbiblioteket uppmärksammas Sara Lidman med utställningen Sara - alltid aktuell.

UmU-kortet = lånekort och utskriftskort

2014-08-28

Umeå universitet inför nu UmU-kortet. Kortet fungerar som lånekort, utskriftskort och passerkort på universitetet för studenter och anställda. Läs mer om UmU-kortet

Tidskriftsappen BrowZine nu även för iPhone och androidtelefon

2014-08-08

Nu finns BrowZine för androidtelefon och läsplatta, iPhone och iPad.