Boka

Biblioteket erbjuder gratis handledning för studenter och anställda vid Umeå universitet samt personal vid Region Västerbotten.

Du kan få hjälp med:

  • Informationssökning, t.ex. att hitta vetenskapliga artiklar
  • Skriva referenser och använda referenshanteringsprogram
  • Akademiskt skrivande på svenska och engelska, muntliga redovisningar och studieteknik (endast för studenter och doktorander)

Du kan antingen få handledning på plats på biblioteket eller via Internet (om du är distansstudent). Du får svar inom tre arbetsdagar.

Boka institutions- eller klinikbesök

Biblioteket besöker gärna universitetets institutioner och landstingets kliniker för att informera om nyheter, presentera olika tjänster och resurser eller diskutera biblioteksrelaterade frågor. Kontakta biblioteket med förslag på tider som passar er via formuläret nedan.

Beställ undervisning för studenter

Ska dina studenter lösa uppgifter som kräver informationssökning? Vi erbjuder undervisning i tre olika nivåer som vi, tillsammans med dig, anpassar för ditt ämne och dina studenter.

Kurser

Vi har ett kursprogram med fasta kurser varje termin som man kan boka plats på för att lära sig en speciell databas, en viss slags ämnessökning eller ett referenshanteringsprogram. För mer information och aktuella kurstillfällen se vårt kursprogram. Även kurser utan fastställda tillfällen går bra att göra en intresseanmälan till. Kurser

Ge gärna en utförlig beskrivning.
Ange gärna flera förslag på tider.
Ni väljer, vi kommer - besöksmeny

Alla personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).