Föreläsning och workshop: Lär dig teckna serier

Datum:
tisdag 31 januari 2012 11:00 - 14:00
Plats:
Learning Space UB

Seriekrock tillsammans med Dotterbolaget bjuder in till en workshop i serietecknande i UB:s nyrenoverade "Learning Space" (tidigare Röda Rummet). Alla är välkomna på denna workshop där vi lär oss använda serietecknande som en teknik att uttrycka åsikter och mana till samtal och debatt.

Kl.12-14: Föreläsning och övningar

Kl.14-15 Drop in att teckna. Dotterbolaget hjälper till och besvarar frågor.

Seriekrock är ett jämställdhetsprojekt som föddes i köket hos ett av Umeås många studentkollektiv. Diskussioner kring genus och jämställdhet kan vara lättillgängligt, roligt och populärkulturellt!

Projektet genomförs på ideell basis av studenter tillsammans med de två studentkårerna NTK och US. Seriekrock vill uppmärksamma de ”krockar” vi upplever utifrån förväntningar på kön. Ambitionen är att arrangera events som är lättillgängliga och uppmanar till debatt.

Dotterbolaget är ett feministisk serieskaparkollektiv som är trans- och kvinno-separatistisk, dvs inte för cis-män. (en man som identifierar sig och uppfattas som det kön den blivit tilldelad av staten) Dotterbolaget fungerar både som en social arena för kvinnor och transpersoner som gör serier, men är också ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra.