Projektposter nu i DiVA

2019-06-17

DiVA innehåller nu Umeå universitets projekt från 13 forskningsfinansiärer. 1 347 projektposter från 2008 till 2018 har importerats från databasen SweCRIS.

Först till kvarn: Rabatter på open access-publicering hos Oxford University Press

2019-05-14

Ett avtal med Oxford University Press ger möjlighet för svenska forskare att publicera med open access i hybridtidskrifter utan att behöva betala publiceringsavgift (APC). Du som är forskare vid Umeå universitet ingår i avtalet. Avtalet täcker endast ett begränsat antal publiceringar: Först till kvarn gäller.

Georg Anderssons arkiv

2019-04-15

Nu finns riksdagsmannen och förre landshövdingen Georg Anderssons arkiv förtecknat.
Arkivet är 2 hyllmeter och innehåller manuskript till tal, artiklar, korrespondens och tidningsklipp. Arkivet är fritt tillgängligt för forskning.

Nya rabatter för open access-publicering

2019-02-25

Läs om 2019 års rabatter på publiceringsavgifter och försäkra dig om att få tillgång till de rabatter du har rätt till.

Nya föreläsnings- och workshopserier vid Studieverkstaden

2019-01-21

Under vårterminen startar tre nya föreläsnings- och workshopserier i Studieverkstadens regi.