PUNKTUM-medel för pedagogiskt utvecklingsprojekt

2019-10-07

Monica Näslund, Studieverkstaden och Monika Diehl, Pedagogiska institutionen, har fått PUNKTUM-medel för ett projekt som ska stötta studenters skrivande i samarbete med lärare. Initialt riktar det sig mot alla lärarutbildningar på Umeå universitet, med målet att i ett senare skede kunna överföras på andra utbildningar.

Okänd Sara Lidman-novell hittad

2019-09-19

Västerbottens-Kuriren uppmärksammar att en okänd novell av Sara Lidman har hittats i bibliotekets arkiv. Novellen handlar om tiden när hon vårdades på Hällnäs sanatorium.

Nytt Open access-avtal med Springer Nature

2019-08-21

Från och med den 15 juli 2019 kan forskare vid Umeå universitet publicera open access utan kostnad för författaren i Springer Natures rena open access-tidskrifter. Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Springer Nature.

Feed your brain - ny föreläsningsserie

2019-08-12

I september startar en ny föreläsningsserie, Feed your brain, om färdigheter som du behöver på universitetet. Den riktar sig till dig som är ny student eller som vill uppdatera dina färdigheter eller lära dig nya tekniker.

Projektposter nu i DiVA

2019-06-17

DiVA innehåller nu Umeå universitets projekt från 13 forskningsfinansiärer. 1 347 projektposter från 2008 till 2018 har importerats från databasen SweCRIS.