Nyhetsarkiv 2016

30 000 sidor med lokala nyheter fritt tillgängliga!

2016-12-12

”Till allmänhetens kännedom varder härigenom meddeladt…” Nu har Umeå universitetsbibliotek digitaliserat Västerbottens läns kungörelser för åren 1896-1925. Det är ett mycket omfattande material på omkring 1000 sidor per år som i och med detta görs fritt tillgängligt för allmänheten.

Registrering av publikationer i DiVA inför årsredovisningen 2016

2016-12-07

Inför årsredovisningen 2016 kommer publikationer i Diva (Digitala vetenskapliga arkivet) att fungera som underlag för bibliometriska beräkningar. För att underlaget ska bli korrekt måste därför alla vid Umeå universitet registrera sina publikationer i Diva innan årsskiftet.

Bibliotekets webbplats mobilanpassad

2016-10-26

Umeå universitetsbiblioteks webbplats är nu anpassad för att underlätta användningen på mindre mobila enheter, som t.ex. smarta telefoner och surfplattor.

Hjärta, hjärna, hörlurar – biblioteket lånar ut mer än böcker

2016-10-11

Visste du att biblioteket lånar ut mer än böcker? På Medicinska biblioteket har nyligen en anatomisk modell av hjärtat införskaffats. Men sedan tidigare finns många bra saker som kan förenkla studier i biblioteket.

Testperiod på SAGE Research Methods

2016-09-21

SAGE Research Methods Online är ett forskningsverktyg som ger en heltäckande bild av vilka forskningsmetoder som finns idag över samhälls- och beteendevetenskap, både kvantitativa, kvalitativa och blandade metoder.

Uppslagsverk om fåglar utökas

2016-09-12

I bibliotekets samlingar finns uppslagsverket Handbook of the Birds of the World (HBW), ett verk om världens alla fågelarter. Nu pågår projektet The Internet Bird Collection (IBC) där ornitologer världen över kan bidra med information till den digitala versionen av uppslagsverket.

Ny databas om skolfrågor

2016-09-07

JP Skolnet är en juridisk informationstjänst för dig som arbetar med skolfrågor.

Fri Open Access-publicering i Springers tidskrifter

2016-08-09

Forskare vid Umeå universitet kan nu publicera sina artiklar Open Access med omedelbar fri tillgång och utan författaravgifter.

United Nations iLibrary (testperiod)

2016-06-14

Passa på att testa databasen UN iLibrary som innehåller material som publicerats av olika FN-organ.

Fler databaser på test i Web of Science

2016-05-18

Under en testperiod finns nu flera nya databaser i Web of Science.