Tillfälligt reservationsstopp på böcker under byte av bibliotekssystem

2018-06-14

Biblioteket arbetar med att byta till ett nytt bibliotekssystem och bytet kommer att vara färdigt i höst. På grund av detta kommer ett reservationsstopp att göras 25 juni-17 september.

Ny funktionalitet i DiVA: Personposter

2018-05-31

Nu finns funktionen Personposter i DiVA. Syftet med personposter är att knyta samman en författares publikationer i DiVA.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

2018-05-22

25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i alla EU:s medlemsländer.

Sveriges forskningsbibliotek säger upp avtalet med förlaget Elsevier

2018-05-21

Genom Bibsamkonsortiet säger de svenska forskningsbiblioteken upp tidskriftsavtalet med förlaget Elsevier från och med 30 juni 2018.

Studieverkstaden erbjuder stöd på MB

2018-05-07

På tisdagar, med start 8 maj, kommer studenter på Medicinska biblioteket erbjudas stöd i akademiskt skrivande på svenska.

Studieverkstaden i Universitetsläraren

2018-04-26

Tidningen Universitetsläraren uppmärksammar i senaste numret hur Studieverkstaden i sin verksamhet stöttar lärarna och därmed även studenterna.

Open access-publicering utan kostnad i tidskrifter från IOP, RSC, Taylor & Francis och Springer

2018-03-14

Forskare vid Umeå universitet kan nu publicera sina artiklar open access med omedelbar fri tillgång och utan publiceringsavgifter hos flera förlag.

Drop-in för frågor om studieteknik

2018-03-09

Nu finns det möjlighet att få hjälp med sina frågor kring studieteknik då Studieverkstaden kört igång en drop-in-verksamhet på tisdagar under våren.

Aktivt sittande på UB

2018-03-02

Pilatesbollar, balansbrädor, kontorscyklar, ståmattor, ståbord och höj- och sänkbara bord finns nu utplacerade i lokalerna på UB.

Vertex om Studieverkstaden

2018-02-20

Tidningen Vertex skriver om vad Studieverkstadens verksamhet har betytt för studenter som nu pluggar vid Umeå universitet.