Nyhetsarkiv

Open access-publicering utan kostnad i tidskrifter från IOP, RSC, Taylor & Francis och Springer

2018-03-14

Forskare vid Umeå universitet kan nu publicera sina artiklar open access med omedelbar fri tillgång och utan publiceringsavgifter hos flera förlag.

Drop-in för frågor om studieteknik

2018-03-09

Nu finns det möjlighet att få hjälp med sina frågor kring studieteknik då Studieverkstaden kört igång en drop-in-verksamhet på tisdagar under våren.

Aktivt sittande på UB

2018-03-02

Pilatesbollar, balansbrädor, kontorscyklar, ståmattor, ståbord och höj- och sänkbara bord finns nu utplacerade i lokalerna på UB.

Vertex om Studieverkstaden

2018-02-20

Tidningen Vertex skriver om vad Studieverkstadens verksamhet har betytt för studenter som nu pluggar vid Umeå universitet.

Nya workshops för doktorander under våren

2018-01-30

Studieverkstaden vid Umeå universitetsbibliotek lanserar en ny satsning speciellt utformad för doktorander under våren 2018. På nya webbsidor, PhD Support, samlas information om olika workshops som ska vara ett stöd under tiden som doktorand.

UB i Örnsköldsvik

2017-12-22

Universitetsbiblioteket i Örnsköldsvik kommer från och med 1 januari 2018 att drivas av Örnsköldsviks kommun. Biblioteket finns kvar i samma lokaler som tidigare, dvs på entréplan mitt emot Arkenbiblioteket.

Svenska dagstidningar genom Kungliga bibliotekets söktjänst

2017-12-13

På Universitetsbiblioteket är det nu möjligt att söka artiklar och läsa digitaliserade svenska dagstidningar genom Kungliga bibliotekets söktjänst. Artiklar som är äldre än 115 år går att se i sin helhet oavsett var man befinner sig, dagstidningar i söktjänsten som är yngre än 115 år går att läsa och bläddra vid fasta terminaler i biblioteket. Närmare två miljoner sidor från 60 tidningstitlar kommer att finnas fritt tillgängliga.

Testperiod på AccessEngineering

2017-12-06

Nu finns möjlighet att testa ett uppslagsverk från McGraw-Hill inom teknik, biomedicin, kemi och elektronik.

Låsning av DiVA-poster

2017-11-28

Från och med 2017-12-04 kommer poster i DiVA som granskats bibliografiskt och godkänts av universitetsbibliotekets personal att låsas för vidare redigering.

Finland 100 år

2017-11-10

Finland firar 100 år som självständig stat i år och Umeå universitetsbibliotek uppmärksammar detta med några mindre utställningar med material ur våra samlingar, som böcker och arkivmaterial. Den övergripande titeln är 100 nyanser av Finland.