Anatomiska databaser med 3D-bilder

2017-10-09

Biblioteket har under hösten en testperiod på två anatomiska databaser, Visible Body och Anatomy.TV, som båda visar anatomiska bilder i 3D-format. Möjlighet att testa och utvärdera finns fram till den sista november.

Ny workshopserie för studenter på masternivå

2017-09-03

Let's Write Now är en ny workshop-serie för studenter på masternivå. Syftet är att utveckla sin förmåga i det akademiska skrivandet.

Ny blogg: Tryckt & otryckt

2017-08-29

Nu startar Umeå universitetsbibliotek bloggen Tryckt & otryckt. En blogg som vill synliggöra material ur bibliotekets slutna samlingar. Här kommer Forskningsarkivet tillsammans med universitetsbibliotekets specialsamlingar att glänta på dörren till samlingarna som i många fall både är gamla och unika. Vi kommer att presentera godbitar ur samlingarna, berätta om arbetet med dem, samt allmänt informera om sådant som berör våra arkiv och specialsamlingar.

Testperiod på OECD-databas

2017-08-14

Statistik från OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) finns i databasen OECD iLibrary. Biblioteket har nu en testperiod på databasen som ger tillgång till fulltext.

Nytt användargränssnitt i bibliotekets söktjänst

2017-05-30

Bibliotekets söktjänst har fått ett nytt användargränssnitt, anpassat för alla typer av enheter. Funktionerna är desamma som i nuvarande användargränssnitt, men vi hoppas att det innebär en markant förbättring för dig som använder bibliotekets söktjänst.