Nyheter

Open access-publicering utan kostnad i tidskrifter från IOP, RSC, Taylor & Francis och Springer

2018-03-14

Forskare vid Umeå universitet kan nu publicera sina artiklar open access med omedelbar fri tillgång och utan publiceringsavgifter hos flera förlag.

Drop-in för frågor om studieteknik

2018-03-09

Nu finns det möjlighet att få hjälp med sina frågor kring studieteknik då Studieverkstaden kört igång en drop-in-verksamhet på tisdagar under våren.

Aktivt sittande på UB

2018-03-02

Pilatesbollar, balansbrädor, kontorscyklar, ståmattor, ståbord och höj- och sänkbara bord finns nu utplacerade i lokalerna på UB.

Vertex om Studieverkstaden

2018-02-20

Tidningen Vertex skriver om vad Studieverkstadens verksamhet har betytt för studenter som nu pluggar vid Umeå universitet.

Nya workshops för doktorander under våren

2018-01-30

Studieverkstaden vid Umeå universitetsbibliotek lanserar en ny satsning speciellt utformad för doktorander under våren 2018. På nya webbsidor, PhD Support, samlas information om olika workshops som ska vara ett stöd under tiden som doktorand.